«Να μοιραστούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα με την Ελλάδα» προτείνει ο πρώην επικεφαλής του Βρετανικού Μουσείου

July 1, 2024


Την πρόταση να μοιραστούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα με την Ελλάδα έκανε ο πρώην διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου ενώ δήλωσε ότι οι ξένοι επισκέπτες θα πρέπει να πληρώνουν εισιτήριο για την είσοδό τους στα εκθέματα του Λονδίνου.Ο σερ Μαρκ Τζόουνς ηγήθηκε του ιδρύματος ως προσωρινός διευθυντής μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις κλοπές που αποκαλύφθηκαν τον Αύγουστο του 2023. Ο Τζόουνς δήλωσε στους…

Την πρόταση να μοιραστούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα με την Ελλάδα έκανε ο πρώην διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου ενώ δήλωσε ότι οι ξένοι επισκέπτες θα πρέπει να πληρώνουν εισιτήριο για την είσοδό τους στα εκθέματα του Λονδίνου.

Ο σερ Μαρκ Τζόουνς ηγήθηκε του ιδρύματος ως προσωρινός διευθυντής μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις κλοπές που αποκαλύφθηκαν τον Αύγουστο του 2023. Ο Τζόουνς δήλωσε στους Sunday Times ότι «ορισμένα από τα κτήρια είναι σε κακή κατάσταση» και μερικές φορές κατά τη διάρκεια έντονης βροχής υπάρχουν διαρροές στις γκαλερί.

Ο ίδιος είπε επίσης: «Ο τρόπος με τον οποίο θα επωφεληθούμε από τις διαφορετικές διεκδικήσεις σε διάφορα αντικείμενα, αντί να διαφωνούμε, είναι να δημιουργήσουμε συνεργασίες γύρω από αυτά, αντί να δημιουργούμε συγκρούσεις γύρω από αυτά».

Διαβάστε επίσης: Guardian: Όλα δείχνουν επιστροφή στο «σπίτι» τους για τα Γλυπτά του Παρθενώνα – «Μπούμερανγκ» η κίνηση Σούνακ (videos)

«Αυτό είναι ακριβό. Προς το παρόν, το έργο αυτό χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την ιδιωτική φιλανθρωπία, αλλά μακροπρόθεσμα, θα είχε περισσότερο νόημα να χρησιμοποιήσουμε μέρος της χρηματοδότησης που θα προέκυπτε από τη χρέωση των επισκεπτών από το εξωτερικό για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερα χρηματοδοτούμενο σύστημα παγκόσμιων εταιρικών σχέσεων», πρόσθεσε.

«Αν ποτέ βρούμε έναν τρόπο να δημιουργήσουμε μια εταιρική σχέση με τους Έλληνες για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να τη χρηματοδοτήσουμε», συμπλήρωσε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.